Què és la permacultura?

Quan parlem de Permacultura hi ha determinades paraules que es fan presents de forma evident: ecologia, cures, respecte, sostenibilitat, autoregulació… Des que als anys 70 a Austràlia Bill Molison i David Holmgreen van idear el concepte Permacultura, són nombroses les definicions i reinterpretacions que se n’ha fet segons la cultura o la cosmovisió de les persones que l’han practicada.

 La Permacultura és un sistema que propugna el sosteniment de la vida bastat en els principis de l’ecologia amb un plantejament holístic de la cura de la terra, les persones i la distribució dels recursos.

En aquest sentit, i amb aquests principis com a base, el grup Permacultura Barcelona manté una relació estreta amb l’Aula Ambiental Bosc Turull. Des del 2014, coincidint amb l’inici de la dinamització del Bosc Turull per part de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), el grup ha usat l’espai per oferir el Curs Certificat de Disseny en Permacultura.

Com a resultat d’aquesta col·laboració el bosc s’ha vist reforçat i alimentat d’algunes de les pràctiques de la permacultura com són l’espiral d’aromàtiques, la petita mostra de bosc comestible i la creació de swales per evitar l’erosió del sòl quan hi ha grans ruixats.

permacultura el coll vallcarca gent
permacultura el coll vallcarca