Iniciem l’any amb la programació d’hivern de l’Aula Ambiental Bosc Turull!

Per aquesta estació, que comencem amb el fred de gener i esperem acabar amb els matins assolellats i colorits de març, us hem preparat un conjunt d’activitats de diferents formats i temàtiques, que esperem que us engresquin! Recordeu que la majoria són gratuïtes però que cal inscripció prèvia, i que ja podeu reservar la vostra plaça!
Educació: Sessions de formació.
Com a resultat de l’interès rebut en el curs de formació en educació i interpretació ambiental inclusiva realitzat a la tardor, i de la voluntat de seguir treballant en aquesta línia, el dia 20 de febrer es realitzarà una sessió d’introducció a l’educació ambiental inclusiva. De forma teòrica i pràctica es treballaran els aspectes a tenir en compte per realitzar activitats d’educació ambiental amb persones que presenten diferents tipus de discapacitats, de la mà de la Mireia Olarte. A més, dins de l’àmbit de formació també tindrà lloc la tercera edició del Curs Certificat de Disseny en Permacultura, a càrrec de Permacultura Barcelona, que permetrà aprofundir en la visió, ètica i estratègies d’aquesta filosofia i que tindrà lloc al llarg de diferents caps de setmana de finals de gener a març.

Biodiversitat: Coneguem la fauna i flora d’aquesta estació.
Voleu conèixer quins esdeveniments naturals tenen lloc durant l’hivern al nostre entorn? El dia Mundial de l’Educació Ambiental us convidem a tots i totes a col•laborar en el manteniment del Bosc Turull amb de la jornada comunitària del dia 26 de gener, per combatre l’arribada de la processionària. Al febrer, realitzarem dues sessions entorn el nou projecte del Calendari Natural de Vallcarca, per conèixer la fauna i la flora que ens envolta i per explicar com podeu pujar les vostres observacions a aquest projecte de seguiment de la biodiversitat del barri. I al març, l’Aula Ambiental baixa a la plaça del Nord per participar a La Verdinada dels Lluïsos de Gràcia, amb una activitat de compostatge al matí i una activitat per infants sobre els animals a la ciutat a la tarda. Us animeu?

Art, Salut i Benestar: Creativitat inspirada en la natura i el mediambient.

Al febrer podrem gaudir del ja clàssic i exitòs taller de cuina d’hivern, per aprendre i posar en pràctica receptes amb aliments típics d’aquesta temporada. Al març hem organitzat un cicle de dues sessions independents per parlar de l’impacte socioambiental de la indústria tèxtil i conèixer alternatives, amb el documental “River Blue” i una taula d’experiències a l’Aula i amb un taller més pràctic de reciclatge creatiu dins el Fem Mercat de Vallcarca. I, per acabar, una activitat ben creativa d’art i natura, per explorar l’expressió artística inspirant-nos en elements naturals, com l’aigua, des d’una mirada femenina.

Pràctiques comunitàries i per estendre la cultura de la sostenibilitat

Com ja és tradició, us oferim un taller del programa Carrega’t d’energia, aquesta vegada per informar i resoldre dubtes sobre els comptadors digitals que promou la nova normativa. A més, en col•laboració amb el Centre Cívic d’El Coll-La Bruguera, hem organitzat un cicle per parlar de mobilitat elèctrica, una alternativa real i sostenible que podreu conèixer i debatre millor amb una taula rodona i amb la demostració del Projecte Fòrmula Student. I, per aquelles persones que us agrada sortir de la ciutat, us animem a apuntar-vos a una visita a l’antic dipòsit de residus de la Vall d’en Joan, que ha estat restaurat, per descobrir el seu procés de transformació i reflexionar sobre la problemàtica de la gestió de residus a partir d’aquest itinerari per un paisatge recuperat.

Esperem que, com fan molts animalons que s’han refugiat del fred, poc a poc us aneu activant i us engresqueu a participar d’algunes d’aquestes activitats!

No oblideu fer les vostres inscripcions (aula@boscturull.cat o 932133945), i consultar el programa complet aquí: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf
Us esperem!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp