Programació d’hivern de l’Aula Ambiental Bosc Turull!

programacio bosc turull 2019

Per aquesta estació, que ha començat amb fred i fortes ventades i que acabarà amb els matins assolellats i colorits de març, us hem preparat un conjunt d’activitats de diferents formats i temàtiques, que esperem que us engresquin! Recordeu que la majoria d’elles són gratuïtes però cal inscripció prèvia, així que ja podeu reservar la vostra plaça!
Educació: Sessions de formació.
Dins l’àmbit de formació tindrà lloc l’activitat “Com fer una aula viva en un entorn urbà”, per compartir experiències i mostrar com es pot crear de manera participativa un espai més viu, verd i compartit a les escoles i el seu entorn. A més, es realitzarà la quarta edició del Curs Certificat de Disseny en Permacultura, a càrrec de Permacultura Barcelona, que permetrà aprofundir en la visió, ètica i estratègies d’aquesta filosofia i que tindrà lloc al llarg de diferents caps de setmana de gener a març.

Biodiversitat: Coneguem la fauna i flora d’aquesta estació.
Iniciem l’hivern amb el dia Mundial de l’Educació Ambiental i us convidem a tots i totes a col•laborar en el manteniment del Bosc Turull amb de la jornada comunitària del dia 25 de gener, per combatre l’arribada de la processionària. Al febrer, celebrarem el Dia Mundial de els Zones Humides amb una visita al Delta del Llobregat organitzada de forma conjunta entre diferents aules ambientals de la ciutat i us convidem a passejar pel Park Güell per conèixer la relació entre la fauna i la flora i l’arquitectura de Gaudí. I al març baixarem de nou a La Verdinada que organitzen Els LLuïsos de Gràcia a la Plaça del Nord, oferint un taller de compostatge amb la granja de cucs i un taller d’estampació per descobrir la biodiversitat que trobem als nostres barris.

Art, Salut i Benestar: Creativitat inspirada en la natura i el mediambient.

Al febrer podrem gaudir del ja clàssic i exitòs taller de cuina d’hivern, per aprendre i posar en pràctica receptes amb aliments típics d’aquesta temporada. Al març hem organitzat un cicle de dues sessions independents per parlar de l’impacte socioambiental de la indústria tèxtil i conèixer alternatives, amb el documental “River Blue” i una taula d’experiències a l’Aula i amb un taller més pràctic de reciclatge creatiu dins el Fem Mercat de Vallcarca. I, per acabar, una activitat ben creativa d’art i natura, per explorar l’expressió artística inspirant-nos en elements naturals, com l’aigua, des d’una mirada femenina.

Pràctiques comunitàries i per estendre la cultura de la sostenibilitat

Com ja és tradició, us oferim un taller del programa Carrega’t d’energia, aquesta vegada per informar i resoldre dubtes sobre els comptadors digitals que promou la nova normativa. A més, en col•laboració amb el Centre Cívic d’El Coll-La Bruguera, hem organitzat un cicle per parlar de mobilitat elèctrica, una alternativa real i sostenible que podreu conèixer i debatre millor amb una taula rodona i amb la demostració del Projecte Fòrmula Student. I, per aquelles persones que us agrada sortir de la ciutat, us animem a apuntar-vos a una visita a l’antic dipòsit de residus de la Vall d’en Joan, que ha estat restaurat, per descobrir el seu procés de transformació i reflexionar sobre la problemàtica de la gestió de residus a partir d’aquest itinerari per un paisatge recuperat.

Esperem que, com fan molts animalons que s’han refugiat del fred, poc a poc us aneu activant i us engresqueu a participar d’algunes d’aquestes activitats!

No oblideu fer les vostres inscripcions (aula@boscturull.cat o 932133945), i consultar el programa complet aquí: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf
Us esperem!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp