93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

Per primavera, torna el Fem Mercat de Vallcarca!

  • Dimecres, 04 abril 2018 16:02

El proper dissabte 7 d'abril, la segona edició del Fem Mercat Vallcarca tornarà a omplir la plaça d'activitats entorn el consum conscient. L'esdeveniment es realitzarà en els últims dies de la campanya de micromecenatge que té per objectiu instaurar el mercat de forma periòdica al barri, a la qual encara s'hi pot participar.

La iniciativa va sorgir l'any passat de diversos grups i entitats del barri que van decidir organitzar-se per fomentar un consum conscient, i alhora enfortir les relacions veïnals i recuperar l'ús de l'espai públic. La intenció era fer front, de manera col·lectiva, a la situació que viu el barri de Vallcarca, on els comerços s'han anat convertint en solars i el veïnat s'ha de desplaçar fins a altres barris per cobrir gran part de les seves necessitats.
Amb aquest objectiu, i després de la creació d'un grup impulsor i de moltes trobades, el passat 16 de setembre va tenir lloc la primera edició del Fem Mercat, on la mateixa plaça del metro de Vallcarca es va omplir de paradetes de productes ecològics i de proximitat i d'estands d'activitats relacionades amb el consum responsable. L'esdeveniment va comptar amb un gran èxit d'assistència i molta acceptació per part del veïnat, i és per això que el grup ha continuat treballant i ampliant-se per realitzar-ne una segona edició, que inclou algunes novetats i que tindrà lloc el dissabte 7 d'abril al matí .

 FMV3


El Fem Mercat, ara format per veïns i col•lectius de Vallcarca i també dels barris d'El Coll i La Salut, vol fomentar un consum responsable i ecològic i vol treballar per la defensa d'aquests barris i la seva memòria. Per promoure un consum més crític i just, tant social com ambientalment, el mercat aposta per l'agricultura local i de temporada, i per reduir la despesa d'envasos, d'agroquímics i de combustibles que comporten els productes d'importació. El projecte també aposta per potenciar valors comunitaris, convidar a la participació, generar xarxes de suport veïnal i enfortir l'apoderament ciutadà, especialment aquell que provoca canvis en els valors i estils de vida per avançar cap a uns barris més sostenibles, justos i cohesionats.

El dia del mercat hi trobareu diferents parades de productes ecològics, de proximitat i sense intermediaris, amb una elevada representació de col·lectius del mateix barri, de grups integrats per dones i de productes d'origen vegetal. Però no només hi trobareu fruites, verdures, cosmètica natural, pa o formatges... També hi torbareu tallers de reparació de bicicletes, de reparació d'aparells electrònics, tallers de cuina, jocs infantils, un punt de compostatge comunitari, un espai d'intercanvi de roba i altres objectes, una petita exposició per rememorar el comerç i un espai de participació veïnal. A més, la jornada inclourà una xerrada sobre gentrificació verda, una barra i un dinar popular amb productes ecològics i altres sorpreses per animar el matí.

FMV1


A causa de la bona acollida que ha tingut al barri, paral·lelament a la celebració de la segona edició del Fem Mercat el grup impulsor ha engegat una campanya per tal d'aconseguir recursos per poder fer d'aquest mercat un esdeveniment periòdic al llarg de l'any. Es tracta d'una campanya de microcenatge mitjançant el matchfunding amb el suport de la Fundació Goteo, anomenada conjuntament. A través del web 
goteo.cc/femmercat, qualsevol persona o col•lectiu pot col•laborar en el projecte i, segons la quantitat de l'aportació, gaudir d'un ampli ventall de sucoses recompenses, totes elles relacionades amb el barri i amb el consum responsable. S'ofereixen des de tallers pel dia del mercat o diferents productes agroecològics dels venedors que hi participen, fins a tallers de ioga, rutes per Vallcarca o diferents llibres d'entitats implicades en l'organització del Fem Mercat. Fins al dia 12 d'abril es pot col•laborar per assolir la periodicitat d'aquest mercat fet per i per a la gent dels barris!

Si voleu obtenir més informació, podeu seguir-nos a les xarxes socials:
Facebook: Fem Mercat Vallcarca @FemMercatV 
https://www.facebook.com/FemMercatV/
Twitter: 
@fem_mercatV

                            FMV5

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h