ELS HORTS DEL BOSC

A part de la zona boscosa, l’Aula Ambiental Bosc Turull també compta amb diverses parcel·les d’horta ecològica que contribueixen a reconnectar amb la natura a través de la sembra i recol·lecció d’hortalisses. Trobem diverses modalitats:

 

Horts comunitaris i escolars

 

Horts escoles bosc turull

Un dels valors fonamentals de l’Aula Ambiental Bosc Turull és el treball comunitari, per aquest motiu hi ha tres parcel·les destinades a l’ús col·lectiu i pensades perquè un grup de persones les gestioni de forma conjunta.

Actualment, dues d’aquestes parcel·les les treballen l’Escola Farigola i l’Escola Montseny. Durant el curs escolar alumnat i professorat fan visites periòdiques integrant les feines pròpies d’un hort amb els aprenentatges que se’n poden derivar.

La tercera parcel·la està a l’espera de trobar una escola o col·lectiu que s’animi a conrear-la. T’apuntes? 

 

Horts municipals per a la gent gran

 

horts gent gran vallcarca

L’Aula Ambiental Bosc Turull forma part de la Xarxa d’horts urbans de la ciutat ja que alberga setze parcel·les d’aquest programa que va iniciar el seu recorregut l’any 1997. En aquest cas, és l’Ajuntament qui posa a disposició de les persones majors de 65 anys i empadronades al districte de Gràcia l’ús d’aquests horts. L’adjudicació dels terrenys es fa mitjançant un concurs públic i s’obté el dret de cultiu durant cinc anys. Podeu trobar més informació a la web Barcelona pel Medi Ambient.

Una d’aquestes parcel·les es cedeix a col·lectius i grups formats per persones amb diversitat funcional i risc d’exclusió social. Actualment, aquesta parcel·la terapèutica la gestiona l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH)