Nova programació de primavera!

Bosc turull nou

Arriba la programació de primavera a l’Aula Ambiental Bosc Turull!

Per aquesta estació plena de flors, olors i colors, que ha començat amb la típica pluja primaveral i que ens anirà oferint dies més llargs i assolellats, us hem preparat un conjunt d’activitats de diferents formats i temàtiques, que esperem que us engresquin! Recordeu que la majoria són gratuïtes però que cal inscripció prèvia, i que ja podeu reservar la vostra plaça!

 

Educació: Sessions de formació.

Com a resultat de l’interès rebut en el curs de formació en educació i interpretació ambiental inclusiva realitzat la passada tardor, i de la voluntat de seguir treballant en aquesta línia, el dia 27 d’abril es realitzarà una sessió pràctica d’educació ambiental inclusiva. De forma presencial es treballaran els aspectes a tenir en compte per realitzar activitats d’educació ambiental amb persones que presenten diferents tipus de discapacitats, de la mà de persones treballadores i usuàries de Nexe Fundació. Dins l’àmbit de formació també tindrà lloc el Curs de Bioconstrucció, a càrrec de Mario Roriz, especialista d’Earthship Biotecture Portugal i Joan Colin, d’Arts amb Caliu i Permacultura Barcelona. Aprofundirem en el concepte EARTHSHIP i es mostrarà el procés per crear un edifici totalment autònom i alliberat de la càrrega financera i ecològica de l’habitatge comú.

 

Biodiversitat: Coneixent i potenciant la fauna i flora d’aquesta estació.

Proposem activitats per conèixer quins esdeveniments naturals tenen lloc durant aquesta estació al nostre entorn, i per aprofitar que, en plena primavera, la biodiversitat del barri és més visible que mai. El cap de setmana del 4 i 5 de maig us convidem a tots i totes a col·laborar a la desena edició de la Bioblitz19, l’esperada jornada naturalista de participació ciutadana, que per primera vegada tindrà lloc a l’Aula Ambiental Bosc Turull. Dins d’aquest esdeveniment, l’Aula oferirà la passejada “Uns veïns ben vius a Vallcarca”, on descobrirem la fauna i flora que podem trobar en l’entorn urbà dels nostres barris. També serem presents a la Festa Verda, organitzada pel Centre Cívic El Coll-La Brugera, on oferirem un taller destinat a infants de 5 a 11 anys per descobrir els animals que habiten la ciutat, mar i muntanya, i els efectes que pateixen causats pels nostres hàbits de consum. Al juny, realitzarem dues activitats sobre dos animals voladors, però ben diferents: impartirem una sessió per aprendre com atraure papallones al nostre espai verd i tindrem una nit molt especial, la nit dels ratpenats, per conèixer millor aquests petits mamífers, ambdues a càrrec de la Fundació World Nature.

 

Art, Salut i Benestar: La natura com a font de creativitat i salut.


Al maig podrem gaudir del ja clàssic i exitós taller de cuina de primavera, per aprendre i posar en pràctica receptes amb aliments típics d’aquesta temporada. També hi haurà portes obertes als horts urbans de Turull, horts de la ciutat que permeten a moltes persones relacionar-se amb la natura, establir vincles amb la terra i alimentar-se amb productes saludables i ecològics que elles mateixes cultiven. I, per acabar, una activitat d’art, natura i creativitat, per celebrar el dia Mundial de l’Arbre fomentant l’expressió artística i l’experimentació creativa mitjançant la pintura i el dibuix, basant-nos en l’arbre com a element natural.


Comunitat i sostenibilitat: Pràctiques comunitàries i per estendre la cultura de la sostenibilitat.

Començarem el maig amb una proposta per aprendre més sobre el compostatge comunitari amb el taller “Granja de Cucs”, on explicarem com es poden reciclar les restes orgàniques de casa, com participar al compostatge comunitari del Bosc Turull i com funciona el vermicompostatge. Al juny tindrà lloc la 7a edició de Fem Mercat Vallcarca, per donar la benvinguda a l’estiu amb aquest espai de trobada que promou el consum responsable al barri, amb productes ecològics, espais d’intercanvi, activitats… A més, dins del Cicle Primavera Verda organitzat pel Centre Cívic d’El Coll-La Bruguera, des de l’Aula Ambiental Bosc Turull col·laborem amb dues sessions relacionades amb la problemàtica del mar i els plàstics, amb la taula rodona de la inauguració de l’exposició “Salvem el Mar” i amb la projecció del documental “Straws” i el debat posterior. I, per aquelles persones que us agradaria entendre millor les seves factures de consum energètic, oferim el taller “Desmuntat les factures de gas i electricitat” on ens ajudaran a interpretar les factures i així apoderar-nos i poder estalviar. Per últim, convidarem a col·laborar en el manteniment del Bosc Turull amb de la jornada comunitària del dia 2 de juny, on coneixerem quines espècies invasores l’afecten i com extreure-les.

Esperem que, com fan la majoria de fauna i flora en aquesta estació tan viva, us ompliu d’energia i us engresqueu a participar d’algunes d’aquestes activitats!

No oblideu fer les vostres inscripcions (aula@boscturull.cat o 932133945), i consultar el programa complet aquí: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf

Us esperem!

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 
 


Deixa un comentari

 

Especifica tota la informació requerida (*) on s’indiqui. El codi HTML no és permès.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp