Tots els secrets del COMPOSTATGE

compostatge coll vallcarca

Aquest mes de novembre, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (#EWWR), a l’Aula s’ha realitzat un cicle d’activitats centrades en el compostatge.
Per tal de donar protagonisme a aquest valuós procés d’economia circular que forma part del cicle de la matèria orgànica, s’han programat quatre sessions en diferents formats i per a tots els públics:
A la jornada comunitària d’aquesta estació, entre totes les participants vam buidar el compostador comunitari de l’equipament, per repartir pel bosc el compost obtingut de les restes orgàniques abocades pel veïnat, escoles i col•lectius vinculats a Turull. Aquesta acció aporta nutrients al sòl del terreny forestal, que aniran penetrant al llarg de l’hivern per estar disponibles a la primavera, moment de màxim creixement vegetatiu.
També es va realitzar un taller de vermicompostatge dirigit a professorat a càrrec de l’alumnat del curs de monitor/es ambientals de la Casa d’Oficis de Barris Sostenibles de Barcelona Activa. L’objectiu va ser acostar aquest mètode a les aules, on l’alumnat es pot involucrar en aquesta tècnica senzilla en la qual, a través dels cucs de califòrnia (Eisenia fetida), es transformen les restes orgàniques en un adob molt ric per a les plantes del pati de l’escola o l’hort escolar.
Per veure aquest procés a gran escala i conèixer què se’n fa dels residus que aboquem al contenidor marró, també es va realitzar una visita a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat. Aquesta activitat es va programar conjuntament amb altres aules ambientals de la ciutat (les de Sagrada Família, Torrebaró i la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova) i va aplegar una vintena de persones.
I, per tancar el cicle, també es va realitzar un taller de compostatge en família, on de manera pràctica, les participants més grans i petites van aprendre a fer compost i van plantar un enciam amb aquest adob natural que es van poder endur a casa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp